VRIJEME JE ZA NEŠTO NA „KAŠIKU“: Za današnji ručak predlažemo varivo od mlade boranije prema prokušanoj recepturi

U ovo ljetno vrijeme variva su pravi melem za naš organizam, probajte naš recept, nećete požaliti

  • Gastro

  • 29. Jun. 2017  29. Jun. 2017

  • 0

Sastojci:

 

4 osobe

1 kg boranije

1 glavica crnog luka

2 kašike ulja

2 češanj češnjaka

1 mala mrkva

1 manji paradajz

1 kašika brašna

1 kašika  mljevene paprike

 prstohvat svježe mljevenog bibera

1 kašika soli

1 kašika isjeckanog peršina

 

Priprema

 

Oprati boraniju, odsjeći vrhove, pa je isjeći na manje komade.
Zagrijati 1 litar vode.
Na tihoj vatri, u većoj šerpi, zagrijati ulje, pa dodati isjeckan crni luk i kratko ga popržiti. Dodati očišćenu, na kolutiće izrezanu mrkvu i isjeckan bijeli luk. Pržiti kratko, mješajući. Dodati brašno i mljevenu papriku, promiješati i odmah usuti pola litre zagrijane vode. Pustiti da proključa, pa dodati boraniju i onoliko tople vode koliko je potrebno da bi povrće bilo  pokriveno.


Popapriti pa dodati oguljen i nasjeckan paradajz. Poklopiti i dinstati na tihoj vatri između 40 i 60 minuta.
Posoliti, dodati isjeckan peršin i servirati.

(SB/Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...