IDEALNO KAD JE JAKO VRUĆE I KAD NEMATE VREMENA: Napravite laganu juhicu kao varivo i okrijepite organizam

Jedna lagana juhica-varivo da se pojede nešto na žlicu, a da se ne provede puno vremena u kuhinji za štednjakom

  • Gastro

  • 06. Jul. 2017  06. Jul. 2017

  • 0

Sastojci

za 4 osobe

2 korabice (s lišćem)

1 velika mrkva ili 2-3 manje

3 krumpira

70 g prosa

sol i papar po ukusu

2-3 žlice maslinovog ulja / suncokretovog

peršin ili kopar po želji

Priprema

Povrće oguliti i narezati na manje kockice podjednake veličine. Narezati i lišće korabice na manje dijelove ili trakice.

Ugrijati ulje i kratko propirjati povrće. Dodati proso i još kratko propirjati (3-4 min), zaliti vrućom vodom cca. 1,2 l. Dodati narezano lišće korabice. Posoliti i popapriti po ukusu. Kuhati 20-ak minuta.

Po želji u gotovo jelo dodati peršuna ili kopra.

Dobar tek!

(SB/Coolinarka)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...