TIHI RAT OSMICE MEHMEDAGIĆA I AMIRA ZUKIĆA: Mehmedagić zamjerio Zukiću što je u kampanji SDA angažirao pjevačicu Elviru Rahić a ne njegovu suprugu Amelu Šehović!?

Upućeni u dvorske spletke u bošnjačkom vrhu tvrde da Mehmedagić, koji je jako slab na umjetničku karijeru i ugled svoje supruge, nikada nije zaboravio Zukiću javno omalovažavanje vokalnih kvaliteta Amele Šehović

  • Mini market

  • 08. Jul. 2017  08. Jul. 2017

Ahmed Žilić, advokat Amira Zukića, generalnog sekretara Stranke demokratske akcije kojem se sudi za uzimanje mita prilikom zapošljavanja, nedavno je pisao Osmanu Mehmedagiću Osmici direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije, tražeći od njega da provjeri da li pripadnici tajne policije prate obitelj Amira Zukića.

Direktor Mehmedagić odgovorio je da su takve tvrdnje neosnovane i da pripadnici OSA-e ne provode nikakve radnje protiv Zkićeve obitelji.

Izvori iz vrha SDA, međutim, svjedoče da tihi sukob između Amira Zukića i Osmana Mehmedagića tinja već duže vrijeme, još od predizborne kampanje 2014., kada Mehmedagić još nije bio direktor OSA-e. A, povod za njihovu netrpeljivost je više nego bizaran, a istovreemeno, vrlo uobičajen u "visokoj politici".

Mehmedagić je uoči početka kampanje, za koju je u SDA bio zadužen generalni sekretar Zukić, tražio da u muzičkom dijelu predizbornog programa nastupa njegova supruga Amela Šehović-Mehmedagić, pomalo zaboravljena pjevačica narodne muzike. Za Šehovićku je lobirao čak i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je bio kum u braku Osmice, nekadašnjeg tjelohranitelja njegovog oca Alije, i estradne umjetnice Šehović.

No, kako tvrde izvori portala "SB" Amir Zukić je nakon zahtjeva nekoliko kantonalnih organizacija SDA kao glavnu muzičku zvijezdu na predizbornim skupovima stranke, odabrao mnogo poznatiju (a stručnjaci kažu i neuporedivo kvalitetniju) Elviru Rahić, zvijezdu bošnjačke dijaspore rođenu u Makedoniji.

Upućeni u dvorske spletke u bošnjačkom vrhu tvrde da Mehmedagić, koji je jako slab na umjetničku karijeru i ugled svoje supruge, nikada nije zaboravio Zukiću javno omalovažavanje vokalnih kvaliteta Amele Šehović.

(S.B.)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...