NEPREVAZIĐENI KULINARSKI KLASIK: Danas za ručak predlažemo marinirane pileće batake prema našem receptu

Jednostavni recept za marinirane batake, kojim ne može odoljeti ni staro ni mlado

  • Gastro

  • 11. Avg. 2017  11. Avg. 2017

  • 0

 

Sastojci

 

Za 4 osobe

 

8 bataka

2,5dl ulja

4 žice octa

Sok od pola limuna

3 češnja češnjaka

Sol, papar, aleva paprika, vegeta po ukusu

Krumpir

 

Priprema

 

Najbolje je noć ranije napraviti marinadu i pustiti da piletina prenoći, ali može i minimum 3 sata pred pečenje.

Umutiti ulje, ocat, limunov sok, alevu papriku, sitno sjeckan češnak, papar, sol, vegetu, preliti preko bataka i dobro utrljati. Pećnicu ugrijeti na 250 stupnjeva, a u međuvremenu oguliti krumpir i narezati ga na ploške. Staviti krumpir na naljen pleh ili u tepsiju, pa preko njega poredati batake. Smanjiti temperaturu na 200 stupnjeva. Peći dok bataci ne porumene i postanu mekani.

 

Posluživanje

Najbolje poslužiti uz sezonsku salatu.

 

Dobar tek!

 

(SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...