SENAD ANTE PORTAL; BODOVANJE BOŠNJAKA: Koga i šta brane ratni i poratni profiteri Alispahić i Radončić braneći, navodno, "ugrožene bošnjačke specijalce"?!

Hajci na direktora Uprave policije FMUP-a Dragana Lukača i ministra policije Aljošu Čamparu, priključio se i "Dnevni avaz", prenoseći tekst iz "Patrije" uz vlastitu opremu i poneku originalnu klevetu

  • SENAD ANTE-PORTAL

  • 11. Avg. 2017  11. Avg. 2017

  • 1

Piše: SENAD AVDIĆ


Hajka koju su zbog prijema budućih policajaca u Specijalnu jedinicu FMUP-a posljednjih dana pokrenuli mediji pod kontrolom dvojice nekada omiljenih "sposobnih, a manje poštenih" favorita Stranke demokratske akcije, Bakira Alispahića i Fahrudina Radončića, pokazuje kako bošnjački ratni profiteri i poratni medijski tajkuni i kreatori javne scene zamišljaju nacionalnu ravnopravnost tamo gdje je "njihov narod" u većini: za sve druge u institucijama nema mjesta na mapi. Ne, ne daj Bože, samo zbog toga što su oni Hrvati, Srbi, ili ostali, nego zato što su manje sposobni, pametni, pošteni, snalažljivi od bošnjačkih policijskih arijevaca i obavještajnih pretorijanaca!

PODIGNI PENZIJU, DRAGANE VIKIĆU!

"Je li Lukaču cilj uništiti specijalnu jedinicu FUP-a: Čampara šuti i pomaže mu", panično pita, i ujedno odgovara portal-agencija "Patria" koji svojim u ratnom profiterstvu krvavo stečenim novcima financira i uređuje zloglasni Bakir Alispahić, koji se na američkoj crnoj listi, po abecednom redu, smjestio između brojnih Abu-terorista i Dodik Milorada... Dragana Lukača, direktora FUP, kao i ministra FMUP-a, taj i takav Alispahić optužuje da su izborom novih specijalaca narušili ugled i istorijski značaj ove jedinice "Vikićevih specijalaca", omiljenih i opjevanih u narodu. Lukač je čak svog imenjaka "Dragan Vikića poslao u penziju", zgražava se "Patria".

Vikić je otišao u penziju prije nekoliko godina, jer ga je na to tjerao zakon, ali je njegova istinska degradacija, profesionalna i ljudska, počela u toku rata, 1994. godine smjenjivanjem sa mjesta "proslavljenog komandanta" jedinice "Bosna" koje je aminovao i potpisao tadašnji ministar policije, današnji biznismen i novinski špekulant Bakir Alipahić koji je na čelo specijalaca turio Kemala Ademovića.

Alispahić je u bjesomučnoj kampanji etničkog čišćenja RMUP-a od nepodobnih Hrvata i Srba u tom periodu sa odgovornih funkcija, pored Vikića, uklonio i zamjenika komandanta sarajevske specijalne jedinice "Lasta" Jozu Anđića, potom načelnika policije u Novom Sarajevu Zlatka Miletića, dobitnika "Zlatne policijske značke" i desetine drugih što nacionalno, što "politički" nepodobnih i sumnjivih policajaca... Ovi su hrvatski kadrovi, kada se sve uzme, još dobro (peticom!) prošli u odnosu na doministra FMUP-a Jozu Leutara, likvidiranog 1999. godine u nikada rasvijetljenom terorističkom napadu!

Bakir Alispahić, preko svog polic-komesarskog portala, zamjera direktoru Lukaču i ministru Čampari što u specijalnu jedinicu FMUP-a nisu primljeni kandidati sa najviše bodova, nego je u službu zaposlen i poneki Hrvat, koji je sakupio manje bodova. Zanimljivo bi od Alipahića i njegove ekipe iz "Patrije" bilo čuti jesu li polaznici terorističkog kampa na "Pogorelici" koje je on birao (i zbog čega je dalekosežno nanio nesagledive štete međunarodnom ugledu BiH), birani i selektirani i prema "broju osvojenih bodova", ili prema nekim drugim kriterijima i "kvalitetama"?!

NACIONALNOST NIJE VAŽNA, AKO SI BOŠNJAK

Nacionalna struktura Federalnog MUP-a je godinama ozbiljno narušena, na štetu Hrvata, pa i Srba, struktura zaposlenih u svim organizacionim jedinicama (pa i u specijalnoj) ne odgovara nacionalnoj strukturi stanovništva u Federaciji BiH. Zbog toga svugdje u demokratskim sistemima u svijetu postoji princip "pozitivne diskriminacije" koji se ne primjenjuje samo na konstitutivne narode, nego na sve manjinske nacionalne zajednice.

Hajci na direktora Uprave policije FMUP-a i Lukača ministra policije Aljošu Čamparu, priključio se i "Dnevni avaz", prenoseći tekst iz "Patrije" uz vlastitu opremu i poneku originalnu klevetu. "Konsultant" "Avaza" Fahrudin Radončić, kojem još traje suđenje na Sudu BiH zbog pritiska na pravosuđe, nedavno je objasnio zašto je njegova stranka na visoku i dobro plaćeniu poziciju u Federaciji imenovala Borišu Misiraču (sina utjecajne članice VSTV Jadranke Lokmić Misirača).

"Moramo voditi računa, pored stručnosti o nacionalnoj izbalansiranosti u tijelima vlasti u Federaciji", objasnio je Radončić. Zašto princip kojeg se držao (navodno) u slučaju sina Jadranke Lokmić Misirača "konsultant" Radončić ne podrži u slučaju zapošljavanja u Specijalnoj jedinici FMUP-a?!

Hoće li Bakiru Alispahiću, koji je zbog slučaja teorističkog kampa na Pogorelici, hapšen i suđen, odnosno Radončiću, koji je do sada dva puta hapšen, biti išta lakše, ako ih narednog puta budu hapsili opet "braća Bošnjaci", a ne Hrvati i Srbi?!

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...