IZVRSNA KOMBINACIJA ZA RUČAK ILI MEĐUOBROK: Napravite pohane tikvice sa kukuruzom prema našem receptu i oduševite ukućane

Lagano i ukusno jelo, idealno za vrijeme ljetnjih vrućina

  • Gastro

  • 12. Avg. 2017  12. Avg. 2017

  • 0

Sastojci

 

2 šalice brašna

1 prašak za pecivo

tikvice

kukuruz šećerac

2 jaja

1 šalica mlijeka

maslac

sir

1 žlica sećera

soli po ukusu

 

Priprema

U jednu posudu staviti brašno pomiješano sa praškom za pecivo, kimom, šećerom, solju. U drugu posudu umutiti jaja, pa im dodati mlijeko i istopljeni maslac, te smjesu uliti u brašno.Promiješati, pa dodati izrendane tikvice, kukuruz i rendani sir.

 

Sve dobro izmiješati .Ulje zagrijati u tavi. Dodavati žicu po žlicu smjese od tikvica i kukuruza i spuštati na vrelo ulje te pržiti sa obje strane dok ne porumene. Kad su tikvice pržene izvaditi ih i stavljati na kuhinjski papir kako bi se odstranio višak masnoće.

Dobar tek!

 

(SB/Coolinarka)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...