ZA PODIZANJE ENERGIJE: Jednostavna i zdrava kaša od žitarica

Ječam zauzima čak peto mjesto u svjetskoj proizvodnji žitarica, a u Europi se od srednjeg vijeka pravi kruh od ječma i raži. Ova zdrava kaša od ječma će vam dati energiju za cijeli dan...

  • Gastro

  • 20. Avg. 2017  20. Avg. 2017

  • 0

Sastojci:

  • 350 g ječma
  • sol, papar
  • 75 g parmezana
  • 1/2 ljubičastog luka
  • 250 g boba
  • sol, papar
  • limun
  • 2 žlice maslinova ulja
  • vlasac

Priprema:

  • Namočite ječam preko noći.
  • Ujutro ga stavite u tri puta više vode i kuhajte oko 20 minuta.
  • Ocijedite i posolite te popaprite.
  • U loncu kuhajte bob oko 7 minuta.
  • Pomiješajte s ječmom, dodajte narezani ljubičasti luk, prelijte s dresingom od limunova soka, maslinova ulja, soli i papra.
  • Umiješajte naribani parmezan i poslužite.

(24 sata / SB)

loading...

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...