A NE PEČE SE: Najbrža torta sa malinama i keksom

Prvo, trebate skuhati žuti fil...

  • Gastro

  • 11. Sep. 2017  11. Sep. 2017

  • 0

Sastojci:

 

- pakovanje rozen kora

- 300 g keksa sa kakaom

 

Za žuti fil:

 

- 3 kesice pudinga od slatke pavlake

- 7 kašika šećera

- 2-3 kašike gustina

- 1,5 l mlijeka

- 250 g margarina

 

Za crveni fil:

 

- 500 g malina

- 2 kesice pudinga od maline

- 2 kašike gustina

- 6 kašika šećera

- 400 ml vode

 

Priprema:

 

  1. Skuhati žuti fil. Od mlijeka odvojiti 2 dcl i u njega umiješati puding od slatke pavlake, šećer i gustin. Preostalo mlijeko prokuhati, pa zakuhati puding. Ostaviti da se skroz ohladi i umutiti sa margarinom koji treba prethodno izraditi.
  2. Za crveni fil je potrebno skuhati voće sa šećerom i malo vode. U preostalu vodu umiješati (od 4dcl) puding od maline, gustin, šećer pa zakuhati u voće. Kada se zgusne, skloniti sa šporeta i toplim filovati tortu.
  3. Potom, na tacnu ili u tepsiju redajte: rozen koricu, žuti fil, rozen koricu, žuti fil, rozen koricu i na treću ide voćni fil.

 

  1. Potom keks, pa krećemo opet istim redoslijedom: rozen korica, žuti fil, rozen, žuti, rozen, crveni, keks... i na kraju, ako vam je još preostalo fila, korica, tj. koliko vam je ostalo toliko još slažite.
  2. Ukrasite šlagom i malinama i napravite "ogradicu" od još jednog pakovanja keksa.

 

(SB/Gastro.me/Serpica.net) 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...