SEJFOVIĆ VRAĆEN U SARAJEVSKI ZATVOR: Prilikom savladavanja bjegunca povrijeđen specijalac

Amel Sejfović, bjegunac iz sarajevskog KPZ-a, koji je uhapšen danas u Visokom, sproveden je pod jakim policijskim obezbjeđenjem u MUP Kantona Sarajevo.

  • Vijesti

  • 11. Sep. 2017  11. Sep. 2017

  • 0

Filmski bijeg pritvorenika Amela Sejfovića iz KPZ u Sarajevu te velika policijska potraga trajala je od 3. do 11. septembra.

 

Amel Sejfović, bjegunac iz sarajevskog KPZ-a, koji je uhapšen danas u Visokom, sproveden je pod jakim policijskim obezbjeđenjem u MUP Kantona Sarajevo.

 

Nakon višednevne potrage na području Visokog, Amel Sejfović je lociran i uhapšen u selu Buci.

 

Kako se moglo saznati, u Sejfovićevom hapšenju je učestvovao veliki broj policajaca a, navodno, je prilikom savladavanja bjegunca povrijeđen jedan specijalac.

 

Sejfović je sproveden tamo odakle je i pobjegao, u KPZ Miljacka, budući da je u pritvoru bio zbog postupka koji se vodio u Kantonalnom sudu u Sarajevu, a po optužnici Tužilaštva Kantona Sarajevo u predmetu Raiffesen banka.

 

  

Ovo je hronologija bijega i pronalaska Amela Sejfovića

 

U nedjelju u 14:30 sati MUP KS je dobio dojavu da je pritvorenik Amel Sejfović pobjegao iz Kazneno-popravnog zavoda Miljacka u centru Sarajeva. Sejfovića je nakon što je uspio izaći iz zgrade KPZ na ulici čekao saučesnik u bjekstvu na motoru, odakle su se uputili nepoznatom pravcu. Motor je poslije pronađen u sarajevskom naselju Ciglane.

 

U nedjelju nakon saznanja da je Sejfović pobjegao počela je intenzivna potraga za Sejfovićem u koju je uključeno nekoliko policijskih agencija, a slučajem je rukovodilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a KS tada je saopćeno da policija intenzivno traga za bjeguncem, a građani su obaviješteni da nema razloga za uznemirenost i zabrinutost jer su sve raspoložive policijske snage na terenu.

 

U Graničnoj policiji BiH rečeno je da je Kazneno-papravni zavod Sarajevo isti dan usmeno i pismeno obavijestio ovu instituciju da je Amel Sejfović pobjegao iz zatvora.

 

Akcija pronalaska Amela Sejfovića uključila je pretrese brojnih objekata na području Kantona Sarajevo i Zeničko-dobojskog kantona te privođenje ukupno deset osoba za koje je postojala sumnja da su pomogle u bjekstvu.

 

Među njima su i zatvorski stražari Nikola Simić i Armin Delalić osumnjičeni za krivično djelo protuzakonito oslobođenje uhapšene osobe kao i medicinski tehničar KPZ-a Igor Miloš osumnjičen za krivično djelo omogućavanje bijega osobi kojoj je oduzeta sloboda. Četvrti uhapšeni u ovom slučaju, zatvorski stražar Muhamed Karić je nakon ispitivanja pušten na slobodu.

 

Amir Ibrahimi i Dževad Hazić su također uhapšeni na području Zeničko-dobojskog kantona zbog sumnje da su pomagači u bjekstvu Amela Sejfovića.

 

U srijedu, 6. septembra, u Visokom su uhapšene četiri osobe u saradnji MUP-a ZDK po nalogu Tužilaštva KS.

Dan poslije Općinski sud u Sarajevu je odredio jednomjesečni pritvor Simiću, Delaliću i Milošu i oni su prebačeni u Kazneno-popravni zavod u Zenici.

 

U petak, 8. septembra, pojavila se informacija o velikoj akciji u blizini Visokog. Policajci su "češljali" selo po selu na potezu Visoko - Kiseljak. Tom prilikom slobode je lišena jedna osoba, koja je sutradan puštena na slobodu.

 

Te noći pronađene su stvari za koje se sumnjalo da pripadaju upravu Amelu Sejfoviću.

 

Akcija je nastavljena u subotu na istom području, a službenici SIPA-e su pružali pomoć kantonalnoj policiji u vezi sa lociranjem i pronalaskom navedene osobe.

 

Sejfović je danas uhapšen u selu Buci.

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...