IDEALNO ZA RUČAK, A MOŽE I ZA VEČERU...: Napravite aromatiziranu piletinu u umaku od senfa i gljiva prema našem receptu

Aromatizirana piletina u umaku od senfa i gljiva jelo je koje možete poslužiti kao fini ručak, a također će dobro doći i kao ukusna večera

  • Gastro

  • 12. Sep. 2017  12. Sep. 2017

  • 0

POTREBNO:

 

(za 4 osobe)

 

4 komada pilećeg filea

8 komada tanko rezane pancete ili pureće šunke

250 g šampinjona

1 luk

3 žlice senfa (vrsta po želji)

3 žlice kiselog vrhnja

100 ml bijelog vina

2 žlice češnjaka u prahu

sol

papar

2 žlice gustina

 

PRIPREMA:

 

Pileći file uzdužno prerežite na dva komada podjednake debljine. Svaki komad istucite batom za meso između dva komada prozirne folije ili vrećice za zamrzavanje. Na ovaj ćete način lakše utanjiti nježno i osjetljivo pileće bijelo meso, a da se ono ne raspadne.

 

Tanke komade filea posolite, popaprite i posipajte češnjakom. Na svaki komad stavite po jedan komad pancete ili pureće šunke, pa pažljivo savijte u roladu. Napravite isto sa svim preostalim sastojcima.

 

Uzmite po dvije rolade i stavite ih jednu uz drugu. Kroz obje rolade pažljivo progurajte kraći drveni štapić, po mogućnosti na istoj udaljenosti jedan od drugoga.

 

Zarežite do kraja između svakog štapića. Trebali biste dobiti tri ražnjića sa po dvije roladice.

Na malo ulja pržite ražnjiće sa obje strane. Stavite ih na stranu, pa na istom ulju pržite sitno sjeckan luk. Nakon 2-3 minute dodajte i šampinjone koje ste prethodno očistili i narezali nožem na tanke listiće. Pirjajte sve skupa uz povremeno miješanje dok ne ispari gotovo sva tekućina.

 

Dodajte tada vino, dodatno začinite solju i paprom po želji pa pirjajte dok ne ispari vino. Dodajte 300 ml vode. Promiješajte i vratite ražnjiće u tavu. Poklopljeno pirjajte 20 min.

 

Izvadite ražnjiće na stranu. Dodajte u umak senf i kiselo vrhnje, promiješajte. Dodajte i gustin pomiješan sa 100 ml vode kako bi se umak zgusnuo. Ako procijenite da je pregusto dolijte još malo vode. Vratite ražnjiće u umak i pirjajte sve skupa još 10 minuta.

Poslužite uz kuhanu tjesteninu ili rižu.

 

Dobar tek!

 

(SB/Recepti)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...