OD AMATERA DO KUHINJSKOG VELEMAJSTORA: Za tili čas napravite slasni kolač od borovnica, a da ne uključujete pećnicu  

Savršen spoj slatke podloge, vanilaste kreme i svježih bobica

  • Gastro

  • 19. Sep. 2017  19. Sep. 2017

  • 0

 

POTREBNO:

 

Za podlogu:

 

300 g pettit beure keksa

200 g maslaca

Za kremu:

2 pudinga od vanilije

7 dl mlijeka

6 žlica šećera

4 žlice kiselog vrhnja

50 g maslaca

I još:

300 g svježih borovnica

1 vrećica svjetlog preljeva za torte i kolače

 

PRIPREMA:

 

Najprije samljeti kekse i pomiješati ih sa otopljenim maslacem. Dobivenu prilično rastresitu smjesu pretresti u lim za kolače koji ste prethodno premazali s malo maslaca. Smjesu ravnomjerno natiskati dlanovima da bude potpuno glatka i kompaktna. Pospremiti u hladnjak dok pripremate kremu.

 

Za kremu skuhati pudinge sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. Kada je puding kuhan u još vruće dodati maslac i kiselo vrhnje, promiješati i krema je gotova. Dobivenom, još toplom kremom premazati podlogu od keksa, rasporediti borovnice pa sve skupa preliti preljevom za torte pripremljenim po uputi na omotu.

Kremasti kolač sa borovnicama bez pečenja dobro rashladiti pa poslužiti rezano na kocke.

 

Dobar tek!

 

(SB/Recepti)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...