ZDRAVO JE BITI KINEZ U KUHINJI: Napravite pileću juhu na azijski način i oduševite ukućane

Jednostavan recept koji mogu napraviti i kulinarski početnici

  • Gastro

  • 20. Sep. 2017  20. Sep. 2017

  • 0

Sastojci

 

Kuhano meso s pilećeg hrbta (usitnjeno i bez kože)

1 manja mrkva

10 cm narezanog poriluka (samo bijeli dio)

1 kokošja kocka

3/4 litre vode

2 čajne žličice gustina

2 žlice ulja

1 cm đumbira

1 čajna žlica soja umaka

malo tjestenine

 

Priprema

 

Na ulju prvo prepržiti na sitno narezanu mrkvu. Potom dodati poriluk i to malo prepržiti. Zaliti vodom i dodati jušnu kocku i naribani đumbir. Kad prokuha staviti usitnjeno meso i pustiti kuhati 15-ak minuta. U malo vode izmutiti gustin sa soja umakom, staviti tjesteninu i sve kuhati još 5 minuta.

 

Dobar tek!

 

(SB/Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...