KAD NAVIRU SLIKE IZ DJETINJSTVA: Napravite domaći sutlijaš prema našem receptu i oduševite ukućane

Jednostavni recept za dvije osobe, koji vole i stari i mladi

  • Gastro

  • 23. Sep. 2017  23. Sep. 2017

  • 0

Sastojci

 

3 dl vode

120 g riže okruglog zrna

1/2 litre mlijeka

3 kašike šećera

mljeveni cimet

 

Priprema

 

Usuti 3 dl vode u manju šerpu i sačekati da provri.


U međuvremenu izmjeriti 120 grama riže i isprati je u cjediljci pod mlazom vode.

 

Dodati ispranu rižu u ključalu vodu i odmah smanjiti temperaturu. Kuhati, miješajući nekoliko minuta na tihoj vatri.


Dodati polovicu mlijeka i spustiti temperaturu. Poslije 5 minuta dodati preostalo mlijeko i promiješati.
Na kraju kuhanja, poslije dvadesetak minuta, sutlijaš će izgledati kašasto i sočno, a hlađenjem će se zgusnuti. Dodati 3 kašike šećera, promiješati. Neka kuha koji minut sa šećerom, zatim skloniti s vatre da se hladi, ali često promiješati da se ne bi uhvatila korica. Servirati u zdjelice i posuti cimetom.

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...