ZA PRSTE POLIZATI: Poklanjamo recept za bline, ukusno i hranjivo jelo za doručak ili večeru

Blini su  male ruske palačinke, koje su posebne po tome što se rade sa kvascem

  • Gastro

  • 05. Okt. 2017  05. Okt. 2017

  • 0

Potrebno:

 

10 dag raženog brašna

10 dag pšeničnog bijelog brašna

2 dl toplog mlijeka

12 dag maslaca

2 jaja

1/2 vrećice suhog instant kvasca

žličica praška za pecivo

žličica šećera, žličica soli

 

Priprema:

 

Pomiješati u posudi brašno, kvasac, sol i šećer. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.

Dodati u posudu s brašnom otopljeni maslac, žumanjca i mlijeko pa dobro izraditi mikserom. Na kraju kuhačom lagano umiješati posebno istučen snijeg od bjelanjaka. Trebali biste dobiti pjenastu ali tekuću smjesu. Pokriti kuhinjskim ubrusom i pustiti da tijesto odleži 30 minuta.

 

U većoj tavici na sasvim malo ulja ili maslaca peći bline, 3-4 komada odjednom, par minuta s jedne strane, par minuta s druge strane dok lijepo ne porumene.

Poslužiti još tople uz prilog po želji.

 

Dobar tek!

 

(SB/Recepti)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...