ZNATE LI ŠTA JE KADAIF DOLMA?: Evo recepta za deliciju kojom ćete zasladiti ovaj vikend...

Sav kadaif i orahe utrošiti, a svaku uvijenu dolmu sa svih strana na kratko utopiti u jaja i slagati na tanjir

  • Gastro

  • 06. Okt. 2017  06. Okt. 2017

  • 0

SASTOJCI:  

 

Agda, sirup:

 

1kg šećera

600ml vode

dva vanillin šećera

jedan limun

 

Za dolmu:

 

500g friškog kadaifa

300g orahove jezgre

osam jaja

1l ulja za prženje

 

PRIPREMA:

 

Agda/sirup: oba šećera, vodu, 4 tanje kriškice limuna dodati pa kuhati na laganoj temperaturi nekih 40 do 45 minuta. Kada je agda gotova ostaviti da se ohladi.

Orahovu jezgru isjeckati na krupno. Jaja izmiksati pjenasto. Kadaifa po parče odvojiti, pa po dužini pažljivo ispružiti. Na sam početak staviti po kašiku oraha i zavijati.

Sav kadaif i orahe utrošiti. Svaku uvijenu dolmu sa svih strana na kratko utopiti u jaja i slagati na tanjir.

 

U zagrijano ulje stavljati dolme i pržiti ih uz često okretanje tako da sa svih strana budu isto pržene.

Pržene dolme iz ulja vaditi i odmah ih utapati u hladnu agdu/sirup.

Sve upržene i u agdi potopljene dolme poredati u tepsiju ili neku dublju zdijelu.

Preliti ostatkom agde/sirupom.

 

Ugodan vikend!

 

(SB/Bosanskikuhar.ba) 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...