DODIK UKINUO KONTROLU NAD INSTITUCIJAMA RS-a: Od 12. oktobra zvanično više ne postoji Revizija Republike Srpske

"Ovim putem želimo da upozorimo na činjenicu da bi takva situacija mogla da dovede do nesagledivih posljedica po Glavnu službu za reviziju javnog sektora Republike Srpske kao i samu NS Republike Srpske koja je jedina nadležna za njen rad i njeno funkcionisanje".

  • Vijesti

  • 06. Okt. 2017  06. Okt. 2017

  • 7

Glavni revizor dr Duško Šnjegota i zamjenik glavnog revizora Darko Pejić uputili su obavještenje Narodnoj skupštini Republike Srpske u kojem navode da od 12. oktobra ove godine Glavna služba revizije javnog sektora Republike Srpske prestaje sa radom.

 

"Podsjećamo vas da dana 12.10.2017. godine stupaju na snagu odluke o razrješenju glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora objavljene u službenog glasniku Republike Srpske broj 91/17 od 4.10. ove godine koje na snagu stupaju osmog dana od dana objavljivanja. 

Imajući u vidu da Narodna skupština Republike Srpske u skladu sa Zakonom o reviziji javnog sektora Republike Srpske (Sl. Gl. RS br. 98/05 i 20/14) još uvijek nije imenovala lica koje će obavljati funkcije glavnog revizora i zamjenika glavnog revizora, obavještavamo vas da od 12.10. ove godine Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske neće biti u mogućnosti da na adekvatan način funkcioniše niti da ostvaruje svoj mandat i dužnosti koje su joj zakonom utvrđene. 

Ovim putem želimo da upozorimo na činjenicu da bi takva situacija mogla da dovede do nesagledivih posljedica po Glavnu službu za reviziju javnog sektora Republike Srpske kao i samu NS Republike Srpske koja je jedina nadležna za njen rad i njeno funkcionisanje. 

Takođe, vas obavještavamo da glavni revizor od 12.10.2017. nema prava da pristupu službenim prostorijama Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske niti da na bilo koji način utiče na njeno funkcionisanje, dok zamjenik glavnog revizora koji je na tu funkciju došao iz reda zaposlenih ove službe, od tog datuma ostaje bez rasporeda na bilo koj radno mjesto u službi.

Imajući u vidu sve navedeno, naglašavamo da i sam proces primopredaje neće biti okončan u potpunosti pošto će biti potpisan samo od strane glavnog revizora", navedeno je u obavještenju zamjenika glavnog revizora Darka Pejića i glavnog revizora dr Duška Šnjegote.  

Obavještenje je dostavljeno Narodnoj skupštini Republike Srpske, predsjedniku NS Republike Srpske, potpredsjednicima NS Republike Srpske, generalnom sekretaru NS Republike Srpske, Odboru za reviziju NS Republike Srpske, poslaničkim klubovima i grupama, samostalnim poslanicima u NS Republike Srpske.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...