OD AMATERA DO KULINARSKOG MAJSTORA: Napravite špagete carbonara za vegane prema našem receptu

Jednostavno jelo za vegane oduševiće i ljubitelje mesa

  • Gastro

  • 10. Okt. 2017  10. Okt. 2017

  • 0

 

Sastojci

 

Umjesto pancete:

dimljeni tempeh

1 žlica aceta balsamica

1 žlica soja sosa

1 žlica začina za tacose ili vegete za meso

sol, papar

Umjesto jaja:

1 pakiranje tofua

pola žličice kurkume i pola paprike

sol, papar

1 žlica prehrambenog kvasca ili vege parmezana

dodatno: vrhnje za kuhanje od soje ili riže

 

Priprema

 

Prvo pripremiti „pancetu“ tako da tempeh narežete na sitne komade. Napravite marinadu od soja sosa, balsamica, sol, papar, začin za meso.

Pomiješati i staviti u plastičnu vrećicu i u hladnjak na sat vremena. Nakon toga zapeći u pećnici na 220C oko 20minuta.

 

Jaja od tofua: tofu zgnječiti vilicom pa staviti na maslinovo ulje. Pomiješati s kurkumom i paprikom da dobije žutu boju i posoliti i popapriti. Dodati prehrambeni kvasac ili veganski parmezan. 

Skuhati špagete, dodati „pancetu“ i „jaja“ i vrhnje za kuhanje od soje ili riže, sve pomiješati i još kratko završiti kuhati na vatri da se svi okusi prožmu.

 

(SB/Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...