UKUSNO, ZA PRSTE POLIZATI: Danas za ručak predlažemo piletinu sa senfom i kaparima

Jednostavno jelo, može se koristiti u krono ishrani, LCHF i zelenoj kuri

  • Gastro

  • 11. Okt. 2017  11. Okt. 2017

  • 0

 

Sastojci

 

6 pilećih zabataka

3 žlice Dijon senfa (ili neki senf bez šećera)

sok od 1/2 limuna

15-ak kapara

2 češnja češnjaka

3-4 žlice maslinovog ulja

sol, papar

 

Priprema

Pola kapara izgnječiti, a pola ostaviti čitavo. Napraviti marinadu od kapara, sitno nasjeckanog češnjaka, maslinovog ulja, senfa i limunovog soka.

 

Marinadu dobro utrljati u meso. Ostaviti u hladnjaku najmanje sat vremena.

Sol i papar dodati prije pečenja. 

 

Meso staviti u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći pokriveno aluminijskom folijom u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 30-40 minuta. Skinuti foliju i peći dok meso ne porumeni.

 

Dobar tek!

 

(SB/Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...