PRIJEDLOG ZA VIKEND: Recept za šampite, kolač našeg djetinjstva

U šećer usuti vode samo toliko da se šećer pokvasi... 

  • Gastro

  • 13. Okt. 2017  13. Okt. 2017

  • 0

SASTOJCI:

 

Kora:

 

šest žumanaca

šest kašika šećera

šest kašika ulja

šest kašika brašna

jedna kašika praška za pecivo

 

Agda:  

 

500g šećera

malo vode

 

Snijeg:  

 

šest bjelanaca

pripremljena agda

 

PRIPREMA:

 

Kora: umutiti žumanca i šećer, u to dodati ulje, brašno i prašak za pecivo. Koru peći dvadesetak minuta na 180 stepeni.


Agda: u šećer staviti vode samo toliko da se šećer pokvasi, ukuhati ga da se stvore mali mjehurići.

Snijeg od bjelanaca čvrsto umutiti, polako dodavati agdu stalno muteći mikserom sve dok „lopatice“ ne pođu ostavljati trag na snijegu.

Snijeg složiti na biskvit, ohladiti isiječi.

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...