DEZERT ZA PONEDJELJAK: Puding od riže, ukusan i neodoljiv

Kad je kuhano, sklonite rižu s vatre pa dodajte žumanca i snijeg od bjelanaca
 

  • Gastro

  • 16. Okt. 2017  16. Okt. 2017

  • 0

SASTOJCI:

 

šest kašika riže

pola litre mlijeka

malo soli

pola štapića vanilije

deset kocki šećera

četiri jajeta

osam kocki šećera za karamel

žele od ribizli (ili bilo kojeg drugog voća)

 

PRIPREMA:

 

Rižu kuhajte 2 minute u ključaloj vodi. Zatim je ocijedite i pretresite u kipuće mlijeko, u koje ste dodali malo soli, vanilijou i 10 kocki šećera. 

Kad je kuhano, sklonite rižu s vatre pa dodajte žumanca i snijeg od bjelanaca. 

Posudu u kojoj će se kuhati puding stavite na vatru i u njoj rastopite 8 kocki šećera, da dobijete vrlo svijetli karamel. 

Tim karamelom premažite sve stijenke posude i ostavite da se ohladi. U to dodajte skuhanu rižu.

Posudu stavite u veću posudu sa vodom pa pecite u rerni oko 35 minuta. Poslužite hladno s voćnim želeom. 

 

Dobar tek!;)

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...