OD AMATERA DO KUHARSKOG MAJSTORA: Napravite punjena jaja prema našem receptu i oduševite ukućane

Jaja punjena ukusnim nadjevom zanimljiva su i odlična ideja za sve one kojima kuhana jaja baš i nisu najdraža namirnica na svijetu

  • Gastro

  • 20. Okt. 2017  20. Okt. 2017

  • 0

POTREBNO:

 

6 kuhanih jaja

2 žlice majoneze

1 žlica kiselog vrhnja

malo umaka od hrena

vegeta, sol, papar, prstohvat crvene paprike

 

PRIPREMA:

 

Kuhana jaja oguliti, prepoloviti dužom stranom na dva dijela. Iz svakoga izvaditi žumanjce. U posebnoj posudici pomiješati žumanjce s majonezom i kiselim vrhnjem, dodati začine po želji i dobro sve usitniti vilicom ili štapnim mikserom.

 

Dobivenom smjesom napuniti špricu za ukrašavanje i napuniti male lađice od jaja. Posipati crvenom paprikom i sitno rezanim mladim lukom.

Dobar tek!

 

 

(SB/Recepti)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...