IDEJA ZA SUBOTNJI RUČAK: Napravite zelene rezance s šampinjonima prema našem receptu

Vikend je idealan za zajednički ručak, s obitelji ili s prijateljima, stoga donosimo recept za jedan takav objed

  • Gastro

  • 21. Okt. 2017  21. Okt. 2017

  • 0

POTREBNO:

 

400 g zelenih širokih rezanaca
3 l kipuće vode
1 žlicu ulja
1 češanj češnjaka
1 vezicu mladog luka (250g)

750 g ružičastih šampinjona
50 g začinjenog maslaca
sol

mljeveni crni papar
25 g začinjenog maslaca

 

PRIPREMA:

Rezance staviti u kipuću vodu i kuhati 8-10 minuta.
Dodati ulje, pa očistiti, usitniti ili protisnuti češnjak.
Kuhane rezance istresti u cjediljku, isprati hladnom vodom, ocijediti.
Očistiti, oprati, i izrezati šampinjone na kolutiće
Na vrelom ulju pirjati mladi luk, pa dodati šampinjone;
pirjati 5-10 min; pažljivo umiješati rezance;
začiniti češnjakom i sve skupa promiješati.

 

Dobar tek!

 

 

(SB/Kuharica)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...