TAJNA ISTOČNJAČKE KUHINJE: Napravite piletinu na kineski način prema našem receptu

Jednostavno jelo za 4 osobe spravlja se za svega 45 minuta

  • Gastro

  • 23. Okt. 2017  23. Okt. 2017

  • 0

Sastojci

 

500 gr pilećeg bijelog mesa

1 poriluk

1 žlica rendanog đumbira

2 češnja češnjaka

50 ml soja sosa

1 žlica meda cvjetnog

1 veća crvena paprika roga

300 g. konzerviranih šampinjona

200 g. riže

papar i sol

suncokretovo ulje

 

Priprema

 

Pileće bijelo meso isjeći na krupnije kocke, poriluk također, a češnjak sitno nasjeckati. Crvenu papriku isjeći na kocke.

 

Na ulju popržiti poriluk, dodati piletinu i češnjak. Preliti mješavinom soja sosa i meda, te dodati šampinjone i pirjati dok ne ispari tečnost.

 

Ubaciti crvenu papriku i dodati začine.

Skuhati rižu i poslužiti kao prilog.

 

Dobar tek!

 

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...