TAJNA JAPANSKE KUHINJE: Za tren oka napravite Hokkaido kruh prema našem receptu

Jedna od najzdravijih namirnica je bundeva ili tikva, donosimo recept za izvrstan domaći kruh

  • Gastro

  • 26. Okt. 2017  26. Okt. 2017

  • 0

 

Sastojci

 

350 g kuhane tikve hokkaido

sok od pola limuna

ribana korica limuna

400-450 g brašna

20 g maslaca

30 g smeđeg šećera

22 g svjezeg kvasca

morska sol

sjemenke bundeve

 

Priprema

 

Kvasac izmiješati sa kašikom brašna, malo mlake vode i 5 g smeđeg sećera, pa ostaviti da nadođe. Kuhanu tikvu ohladiti i purirati štapnim mikserom. Dodati sve ostale sastojke i zamijesiti uz malo mlako vode.  Ostaviti tijesto da odleži pola sata na toplom.

 

Na radnoj površini oblikovati kruh, po želji dodati sjemenke bundeve i ostaviti još 30 minuta na toplom.

 

 

Za to vrijeme zagrijati rernu na 190°. Prije pečenja kruh poprskati sa malo vode, po želji posuti sa sjemenkama bundeve i peći oko 45 minuta, dok blago ne porumeni.

 

 

(SB/Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...