TAJNE DOMAĆE KUHINJE: Naučite kako pravilno kod kuće ispeći kestenje

Najvažnije kod pečenih kestena je da se lako gule, donosimo jednostavan recept

  • Gastro

  • 27. Okt. 2017  27. Okt. 2017

  • 0

Sastojci

 

Kestenje

malo soli

malo šećera

 

Priprema

 

Kestenje preko ispupčene strane zarežete nazubljenim nožem. Stavite ih u hladnu vodu s malo soli i šećera. Pustite da provri.

 

Tako obrađeno kestenje staviti u  posudu za pečenje, na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

 

Nakon što izvadite kestenje, pokrijte ga krpom i ostavite 15 minuta da se potpari.

 

Konačni proizvod će vas oduševiti.

 

(SB)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...