NIKAD NIJE KASNO: Ko nije probao kujruke ni ne zna šta je propustio; evo i recepta...

... pa stavimo da se krčka na tihoj vatri...

  • Gastro

  • 28. Okt. 2017  28. Okt. 2017

  • 0

SASTOJCI:

 

1500g goveđeg ili junećeg repa

malo soli

pola glavice bijelog luka

desetak zrna bibera

 

PRIPREMA:

 

Rep goveđi ili juneći operemo, odstranimo suvišnu masnoću. Isiječemo ga na mjestima gdje su zglobovi.

 

Malo nasolimo, natrljamo izgnječenim bijelim lukom i ostavimo da odstoji pola sata.

 

Poredamo u poluduboku šerpu, nalijemo hladnom vodom, dodamo biber u zrnu pa stavimo da se krčka na tihoj vatri.

 

U toku kuhanja dodajemo soli ako je potrebno.

 

Kada se meso sa kosti počne skoro odvajati, pustimo da tečnost (saft) ukuha i onda je jelo gotovo.

 

Služi se toplo, uz podgrijavanje.

 

Prijatno!;)

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...