NEOGRANIČENA MOĆ MISLI I UMA: Sve što je čovjek ikad stvorio prvotno je bila misao…

Misli i riječi su energija. Svima na raspolaganju. Ni pozitivna, ni negativna. Zavisi od svrhe koju birate i iznosite energiju svojih misli i riječi. Zračite samo kada mislite i šutite.

  • HiTec

  • 31. Okt. 2017  31. Okt. 2017

  • 0

Misli i riječi možete koristiti za stvaranje ili za razaranje. Nuklearna elektrana i atomska bomba, ista energija. Pozitivno i negativno djelovanje.

 

Svaka poslana misao ljubavi, naklonosti, suosjećanja, zahvalnosti, zdravlja, topline… odlazi direktno na svoje odredište i nepogrešivo stiže do cilja. Jednostavno je takvu bistru, pročišćenu, zdravu, ljubavnu… pošaljete nekome i nije vaša briga hoće li i kako će meta reagirati. Ne brine vas hoće li biti uzvraćeno istom mjerom ili ne. Šaljete misli-riječi koje ne mjere, ne računaju i ne očekuju ništa zauzvrat. I osjećate se dobro. A uvijek ste prvi koji će osjetiti blagodat svojih pozitivnih misli i riječi. Sve ostalo se samo nadovezuje na to u skladu sa onim što je poslano.

 

 Foto: Profimedia

Nasuprot tome, svaka poslana misao prijezira, ljutnje, zlobe, ogorčenosti, zavisti, straha… stiže na odredište, do osobe, do cilja, samo i samo onda, kada i sami cilj ima strukturu koja je nalik poslanim mislima. A kakva je struktura onoga čemu šaljete negativnu energiju? To ne znate. Možete samo nagađati. A nagađanja nerijetko vode u zablude. Negativne misli i riječi koje ne nalaze na plodno tlo kod potencijalnog primatelja, jednostavno ostaju zalijepljene u energetskom tijelu, u auri samog pokretača. I osjećate se iscrpljeno ili bolesno. Misli su vas užas i osjećate se užasno.

 

 Foto: Profimedia

 

Tražite uzor van sebe ili krivite sebe. Ova dva ekstrema vas vrte u krugu negativnosti i vaše još veće osjetljivosti za psihonapade. Postajete plodno tlo za negativnosti. Tako to ide i nikako drugačije. Pa razmislite…

 

U dimenziji misli, ne postoje granice. Vaše misli su čista energija koja se izražava riječima. Sve što je čovječanstvo ikada stvorilo, prije svega je bilo misao, ideja, vizija, slika stvorena u duhu stvaratelja. Misli ne podliježu ograničenjima. Jedino ograničenje je ograničenost pojedine ili masovne vizije.

 

Negativne misli su prepreke. Što želite da ostvarite? Što njegujete, hranite i zalijevate?

 

 Foto: Profimedia

 

Mir? A bavite se nemirima i svađama oko vas.

 

Zdravlje? A bavite se bolestima ili živite nezdravo.

 

Iskrenost? A lažete, ili glumite o neiskrenosti drugih.

 

Pravdu i dobro? A razmišljate i govorite o nepravdama, kriminalu, zlu i pokvarenosti, dajući im svoju pažnju (energiju) za hranu…

 

Ponekad misli jednostavno naviru, potaknute asocijacijama i ne možete uvijek odabrati o čemu ćete razmišljati. Jer ste ljudsko biće koje sasvim prirodno reagira na riječi i zbivanja, a ne stvar koja stoji, šuti i ne misli i ne reagira. Ali možete odabrati frekvenciju svojih misli, možete odabrati kvalitet izgovorenih i napisanih riječi, a usput i kvalitet poslane energije. Za dobrobit svoju i svega onoga što vaše misli i riječi dotiču.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...