OKUS STARE KUHINJE: Napravite juhu sa lećom na turski način i oduševite ukućane

Ukoliko nemate ideju za današnji ručak, predlažemo nešto tradicionalno

  • Gastro

  • 01. Nov. 2017  01. Nov. 2017

  • 0

 

Sastojci

 

3 velike kašike maslinovog ulja

1 crni luk (100 g )

3 češnja bijelog luka (10 g)

1 mrkva (50 g)

2 veća paradajza sitno sjeckana (150 g)

1 veći krompir (150g)

2 velike kašike paradajz pirea

180 g crvene leće

900 ml pilećeg temeljca

sol, biber, paprika

limunov sok

 

Priprema

 

Sve sastojke prvo pripremiti, oba luka sitno isjeći, kao i mrkvu i krompir.

Ulje zagrijati te pržiti oba luka par minuta da se fino uprži, te dodati paradajz pire, krompir i sitno sjeckani paradajz.

 

Pustiti par minuta da se izdinsta pa dodati leću, začiniti po ukusu svim začinima i dobro izmiješati.

 

Usuti pileći temeljac, dodati sitno sjeckani peršun, začiniti paprikom i posoliti, te pustiti tako da se kuha dok ne omekša krompir i leća.

 

Štapnim mikserom izraditi da se dobije fina kremasta smjesa.

Služiti kao predjelo, začinjeno limunovim sokom.

 

Prijatno!

 

(SB/Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...