EKSPRES DELIKATES: Palačinci sa suhim dimljenim sirom i mileramom

Sir izrendati što sitnije, dodati mileram, po potrebi dodati so

  • Gastro

  • 01. Nov. 2017  01. Nov. 2017

  • 0

SASTOJCI:

 

Tijesto za palačinke:  

 

300ml mlijeka

šest kašika brašna

dva jajeta

tri kašike maslinovog ulja

jedna čajna kašikica paradajz pirea

malo soli

 

Fil:

 

250g suhog dimljenog sira

dvije čašice milerama

 

PRIPREMA:

 

Jaja na pjenasto izmiksati, zatim dodati mlijeko, maslinovo ulje, brašno i so. Masu,  potom, dobro izmiksati, sa pažnjom da ne ostanu grudvice. Pola mase uliti u manju zdjelicu.

 

U preostalo pola mase dodati kašikicu paradajz pirea i ponovo na kratko izmiksati. Masu uliti u drugu manju zdjelicu.

Tavu zagrijati sa nekoliko kapi ulja. Bilo koju od mase, žutu ili crvenu, uliti u tavu, po 3 kašike. Drvenom lopaticom rastanjiti masu po tavi tj. na palačinak i peći ih sa obje strane.

 

Palačinke ostaviti da se hlade. A dok se palačinci hlade pripremati fil.

Sir izrendati što sitnije, dodati mileram, po potrebi dodati so. Masu kašikom dobro ujediniti.

Na sredinu hladnog palačinka staviti po kašiku fila, preklopiti preko pola, pa čačkalicom ih učvrstiti. Servirati uz razne salate.

 

Prijatno!;)

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...