RECEPT STARI, ALI UVIJEK PALI: Napravite ukusnu kljukušu prema tradicionalnom receptu

Kljukuša je najukusnija kada se u tijesto doda što više bibera

  • Gastro

  • 02. Nov. 2017  02. Nov. 2017

  • 0

Sastojci

 

500kg krompira

1 tikvica

1/2 šolje pšeničnog brašna

1/2 šolje kukuruznog brašna

2 glavice luka

1/2 praška za pecivo

1 jaje

3 kašike putera

1 šoljica mlijeka

začini

 

Priprema

 

Krompir, tikvicu i luk oguliti i izrendati. Povrće sjediniti i dodati mu brašno pomiješano s praškom za pecivo i jajetom. Smjesu dobro umutiti i začiniti po želji. Rernu zagrijati na 250 stepeni.

 

Smjesu preručiti u podmazanu tepsiju u kojoj debljina tijesta neće biti veća od 2 cm, te peći dok ne porumeni. Ugrijati mlijeko i puter i preliti pečenu kljukušu da se zapeče jos 2-3 minute.

Servirati toplo

 

 

(SB/Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...