TADIĆ POSTROJIO RUKOVODSTVO STRANKE: Okupio "razočarane članove" SDS-a i krenuo "srednjim putem"

Potpredsjednici stranke su Gordana Lazić i Ljubo Ninković, organizacioni direktor je Vladislav Babić. Aleksandar Savanović je programski direktor stranke, a Siniša Vidović poslovni direktor. Sekretar za međunarodnu saradnju Narodne stranke je Jovo Ateljević.

  • Politika

  • 03. Nov. 2017  03. Nov. 2017

  • 2

Ognjen Tadić, bivši potpredsjednik SDS-a, predstavio je danas u Banjaluci svoju novu političku organizaciju – Narodnu stranku.

 

Tadić je novinarima u Banjaluci rekao da su se u Narodnoj stranci okupili "razočarani" članovi SDS-a i da ova stranka predstavlja "srednji put". On je istakao da neće mjeriti svoj patriotizam sa liderima SDS-a i SNSD-a.

- Stanje kod dvije najveće stranke je stanje političke histerije, istakao je Tadić obrazlažući razloge za osnivanje Narodne stranke.

 

Tadić nije otkrio da li će se novoosnovanoj stranci pridružiti još neko od njegovih dojučerašnjih kolega.

 

- Ovo nije privatna stranka, niti će to ikada biti. Ovo je stranka koju činom osnivanja dajemo na upotrebu narodu Republike Srpske, rekao je Tadić predstavljajući rukovodstvo Narodne stranke.

 

U novoj stranci je većina Tadićevih saradnika iz SDS-a:potpredsjednica Narodne stranke iz reda žena je dr Gordana Lazić, koja je donedavno bila predsjednica Aktiva žena SDS, potpredsjednik NS Ljubo Ninković (bivši rukovodilac Sektora za ljudske resurse SDS-a), organizacioni direktor NS Vladislav Babić (bivši generalni sekretar SDS), programski direktor NS prof. dr Aleksandar Savanović (bivši direktor Političke akademije SDS), poslovni direktor NS Siniša Vidović (bio član Glavnog odbora SDS) i sekretar za međunarodnu saradnju NS prof. dr Jovo Ateljević (predsjednik Socijalno-ekonomskog savjeta SDS).

 

Tadić je rekao da Narodna stranka nema nijedno gotovo i konačno rješenje za probleme u Republici Srpskoj, ali da imaju iskrenu namjeru da sarađujući sa drugima stvaraju rješenja.

 

- Da pravimo planove i programe koji jesu u stanju da riješe probleme koje Republika Srpska ima i da okupimo ljude koji te planove i programe mogu da nose. Imamo načela narodne politike i oni će biti mjera našeg uspjeha. Ako postignemo ono što je sadržano u tim načelima, mi ćemo smatrati da je razlog za osnivanje Narodne stranke ostvaren, poručio je Ognjen Tadić, predsjednik novoosnovane Narodne stranke.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...