POVRATAK STARINSKOJ KUHINJI: Napravite pečene paprike na tradicionalni način i oduševite ukućane

Ovo jednostavno jelo može biti i u ulozi glavnog jela, kao prilog, ili kao zamjena za meso

  • Gastro

  • 05. Nov. 2017  05. Nov. 2017

  • 0

Sastojci

 

5-6 žutih paprika babura

sol,

ulje

 

Priprema

 

Paprike operite i isjecite na ploške. Ugrijte ulje, i kada je ulje zagrijano sklonite s ringle i poslažite paprike u jedan red. Vratite na ringlu i poklopite. Svaki put kada hoćete okrenuti ili stavite novu turu paprika sklonite s ringle.

 

Kada paprike postanu smeđe, okrenite ih. Kada su sa obje strane potamnile izvadite paprike na tanjur i stavite nove.

 

Kada su sve pečene, vratite paprike u tavu, posolite, uspite prst vode i pojačajte vatru. Na taj način će se lakše oguliti. Čim voda proključa, isključite i ostavite nekoliko minuta da odleže.

Poslužite uz pire ili kuhani krompir i prelijte kajmakom i mileramom.

 

Prijatno!

 

(SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...