TAJNA MAKEDONSKE KUHINJE: Danas za ručak napravite paprike punjene grahom prema našem receptu

Za spravljanje makedonskog specijaliteta za 8 osoba potrebno je 2 sata

  • Gastro

  • 06. Nov. 2017  06. Nov. 2017

  • 0

SASTOJCI

1 kg paprika

50 dg graha

1 glavica luka

1 dl ulja

mljevena slatka paprika

1struk peršina

sol

papar

lovorov list

PRIPREMA

Grah operite i namočite u mlakoj vodi i ostavite ga da stoji preko noći. Ocijedite ga i ponovno prelijte vodom, te ga stavite kuhati.

Kad je grah kuhan, a zrna cijela, ocijedite ga i dodajte ostale sastojke, te tom smjesom punite očišćene paprike.


Punjene paprike poslažite u vatrostalnu posudu i zalijte ih s malo vode, u kojoj se kuhao grah. Stavite paprike da se ispeku.

POSLUŽIVANJE

Paprike punjene grahom uz bogatu svježu salatu mogu biti i glavno jelo, ali isto tako mogu biti i prilog uz meso.

Dobar tek!

(SB/Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...