KRALJICA DOMAĆE TRPEZE: Napravite sogan dolmu prema našem receptu i oduševite ukućane

Tradicijsko jelo s naših prostora idealno je za obiteljski ručak

  • Gastro

  • 07. Nov. 2017  07. Nov. 2017

  • 0

Sastojci

 

300 g faširanog mesa

2 šake riže

1 mrkva

1/2 kg luka

1 režanj bijelog luka

Sol

Biber

vegeta

puter

 

Priprema

 

Oguliti luk i odrezati 1 tanji kolut sa strane.

 

Prokuhati ga u posoljenoj vodi da omekša.

 

Za fil pomiješati meso, rižu, sitno narendati mrkvu, dodati sitno rezan bijeli luk i začiniti.

 

Pažljivo odvajati kolutove luka i puniti filom. Dolmice redati u šerpu, prekriti s listovima putera i zaliti vodom toliko da bude pokriveno.

 

Po potrebi dodati vode da ne uvri.

 

Kuhati oko 45 minuta.

 

Prijatno!

 

(SB/Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...