ŠTA SVE NE ZNA FUAD KASUMOVIĆ: Gradonačelnik Zenice malo čita, ali zato jako slabo pamti

Inicijator apelacija je, kako Ustav i nalaže, a što Fuad Kasumović ne zna, premijer; ovaj put premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji samo ispunjava svoju ustavnu dužnost

  • Mini market

  • 07. Nov. 2017  07. Nov. 2017

Da su neznanje i neistina vjerni pratioci Fuada Kasumovića znaju već svi građani Zenice, ali i predstavnici međunarodne zajednice, koji ga zaobilaze u širokom luku.

Njegove tvrdnje da je obraćanje Ustavnom sudu vlastite države neuobičajeno, izaziva podsmijeh u svim stručnim pravnim i ekonomskim krugovima diljem BiH. Kao što je predlagao, naprimjer, kao ekonomski "ekspert", da se igre na sreću uvedu u sistem PDV-a jer ne prati stručnu literaturu iz oblasti ekonomije!

Isto tako tvrdi i da se premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević jedini obratio Ustavnom sudu zbog komunalnih taksi.

Koliko gradonačelnik bezočno laže, prosudite sami po zakazanoj sjednici Ustavnog suda FBiH, gdje su čak 3 tačke posvećene raspravi o komunalnim taksama.

Inicijator apelacija je, kako Ustav i nalaže, a što Fuad Kasumović ne zna, premijer. Ovaj put premijer Federacije BiH Fadil Novalić, koji samo ispunjava svoju ustavnu dužnost.

Baš kao i premijer Galijašević.

A Ustav nalaže zabranu diskriminacije po bilo kojem osnovu, što naravno, Fuad Kasumović opet ne zna.

(S.B.)

Vezane vijesti

trenutak ...