ČIŠĆENJE BUBREGA: Napitak od jednu i po marku, koji briše sve poroke...

Zdravlje bubrega je od vitalne važnosti za cjelokupno stanje organizma, kao i za dugovječnost našeg života

  • Zdravlje

  • 07. Nov. 2017  07. Nov. 2017

  • 0

Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege. Želite li očistiti tijelo, isprobajte ova jeftini napitak za detoksikaciju bubrega.

Šta rade bubrezi?

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koji štete našem tijelu. Oni su „sofisticirani uređaji“ koji svaki dan iz krvi izlučuju oko dvije litre otpadnih tvari.

 

Šta šteti bubrezima?

Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mjehura, a upravo te toksine unosimo u tijelo u obliku hrane i pića.

 

Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim tlakom ili obiteljskom povijesti bolesti bubrega.

Ko su najgori neprijatelji bubrega?

- Životinjski proteini
- Sol
- Genetski modificirana hrana
- Umjetni zaslađivači
- Gazirana pića
- Mliječni proizvodi
- Kofein - Cigarete

 

Ključni sastojak za čišćenje bubrega:

 

Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po cijelom svijetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcija, željeza, magnezija i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A, kao i tiamin i riboflavin, peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

 

List peršina djeluje protivupalno i štiti tijelo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti, poput ateroskleroze, raka debelog crijeva, dijabetesa i astme.

 

Ako ste pušač, jedete neredovno, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vrijeme je da napravite neto dobro za vaše tijelo i bubrege te se „očistite“ od toksina.

 

NAPITAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

 

Sastojci:

 

- Šaka peršuna
- 1l vode

 

Priprema: 

 

Peršun operite te ga nasjeckajte na veće komade, istresite u lončić, pa onda ulijte vodu.

Na srednje jakoj vatri zagrijte vodu do ključanja, potom smanjite vatru na najslabije te kuhajte još 5 do 10 minuta.

Maknite s vatre, ostavite da malo odstoji, a zatim ga procijedite i spremite u frižider.

Šoljicu napitka popijte svako jutro.

 

(SB/Zadovoljna.hr) 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...