BEZ TIJESTA, BEZ PEČENJA: Napravite jednostavan i slastan kolač u tren oka

Da kolači mogu biti slasni i ukusni i ukoliko se ne peku u pećnici, svjedoči naš recept

  • Gastro

  • 08. Nov. 2017  08. Nov. 2017

  • 0

Sastojci

 

KREMA

 

9 dl. mlijeka

3 pudinga od vanilije

1 žlica gustina

9 žlica šećera

500 ml. vrhnja za šlag

 

PRELJEV

 

kompot od višanja, ili voće po vašoj želji

2 paketa crvenoga preljeva za torte

3 žlice šećera

 

Priprema

 

U kipuće mlijeko zakuhajte predhodno izmiješan puding, gustin i šećer u malo mlijeka, te kuhajte par minuta da se zgusne.

 

Ostavite da se ohladi uz postupno miješanje, ili preko pudinga stavite najlon foliju i pustite da se ohladi. Sada istucite vrhnje u šlag i postupno ga dodajte u hladni puding.

 

U lim posložite petit kekse na to stavite pola kreme, pa petit kekse, pa kremu, pa opet petit kekse,...na njih stavite višne iz kompota dobro ocijeđene, te prelijte s preljevom. Preljev stavljajte žlicom počevši od sredine prema kraju.

Preljev

U pola litra kompota ukuhajte predhodno izmiješan (u malo vode) preljev i šećer. Kuhajte par minuta da se malo zgusne. Kuhano neka malo odstoji, ne predugo,... tada stavite preko kolača.

 

Možete da stavite bilo koje voće, a preljev ukuhajte u vodi u koju možete staviti malo ulja ili ekstrakta voća.

Poslužiti ohlađeno.

 

(SB / Coolinarka)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...