MALE, SLASNE, SLANE: Na ovaj način prženje girica je mnogo ekonomičnije...

Kada smo poredali girice, malo ih poprskati uljem odozgo

  • Gastro

  • 08. Nov. 2017  08. Nov. 2017

  • 0

SASTOJCI:

 

1000g girica

malo soli

50ml ulja

bijelo brašno

 

PRIPREMA:

 

Ako su girice zamrznute, otopiti ih u hladnoj slanoj vodi. Ponovo ih isprati.

 

Kada su otopljene jednostavnim potezom odvojiti glave i dio utrobe koji ste povukli prilikom kidanja glave (girice će imati bolji ukus i neće biti gorke, a i bolje će biti pečene).

Posoliti ih i uvaljati u bijelo brašno. Redati ih na pleh, jednu do druge. Pleh treba da bude tanko namazan uljem (najbolje maslinovim).

 

Kada smo poredali girice, malo ih poprskati uljem odozgo.

Girice staviti u već zagrijanu rernu na najviši nivo, znači blizu gornjeg grijača, na temperaturi oko 220°C pa peći do željene hrskavosti. 

Na ovaj način prženje girica je mnogo ekonomičnije.

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...