LIJEČI OD SVEGA: Turska jogurt čorba

Od brašna i putera napraviti pjenastu zapršku, pa zatim uliti mješavinu od supe i jogurta

  • Gastro

  • 09. Nov. 2017  09. Nov. 2017

  • 0

SASTOJCI:

 

1,5l goveđe supe ili od kosti

200ml jogurta

malo brašna

dvije kašike putera

malo luka

četiri čehna bijelog luka

jedan korijen peršuna

jedan korijen mrkve

malo soli

 

PRIPREMA:

 

Kuhati supu od govedine ili od goveđih kostiju i dodati narezan luk i bijeli luk, narezanu mrkvu i korijen od peršuna.

 

Posoliti i pobiberiti. U međuvremenu jedan jogurt dobro promiješati s malo soli.

Gotovu supu procijediti i uliti u jogurt. Promiješati viljuškom. Od brašna i putera napraviti pjenastu zapršku, pa zatim uliti mješavinu od supe i jogurta.

 

To sve kratko prokuhati, pa posuti nasjeckanim peršunom.

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...