KAD NESTANE INSPIRACIJE, A GLADNI STE: Napravite pohani karfiol iz pećnice prema našem receptu

Na brzinu, sa samo nekoliko namirnica napravite jednostavni prilog, koji može poslužiti i kao glavno jelo

  • Gastro

  • 10. Nov. 2017  10. Nov. 2017

  • 0

Sastojci

 

1,5 kg. karfiola

2 jaja

brašno i kukuruzno brašno

naribani parmezan, naribani kačkavalj

sol

 

Priprema

 

Karfiol operemo i iskidamo na grančice i stavimo u kipuću posoljenu vodu oko 5 minuta da malo omekša.

 

Umutimo 2 jaja s malo soli i na papir za pečenje pomiješamo dvije vrste brašna.

 

Ohlađeni karfiol uvaljamo u brašno pa u jaja i stavimo na pleh prekriven s pek papirom. Odozgo stavimo parmezan i naribani kačkavalj. Pečemo u zagrijanoj pećnicu na 220 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobije lijepu boju.

 

Ukoliko ne želite brašno i jaja, odozgo premažite maslinovim uljem pa onda stavite sir.

 

(SB / Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...