IZ "ZOI 84" PORUČILI PREMIJERU KONAKOVIĆU: "Ne pristajemo na sudbinu GRAS-a"!

Premijer Konaković a potom i Vlada Kantona Sarajevo zatražila je od menadžmenta ZOI 84 da odmah stavi van snage Odluku o povećanju cijena ski-karata za skijaške centre „Bjelašnica“ i „Igman“.

  • Mini market

  • 10. Nov. 2017  10. Nov. 2017

  • 0

Premijer Kantona Sarajevo, Elmedin Konaković jučer je na svom Facebook profilu komentirao nivi cjenovnik usluga preduzeća "ZOI 84", koji je osnivač Kanton Sarajevo.

"Novac kojim se pravi novi vertikalni transport na Bjelašnici, vještački snijeg i regionalni vodovod, novac je građana Kantona Sarajevo.


Odluka da se povećaju cijene bez prijedloga da se obogati ponuda i dodatno zaradi novac, još jednom potvrđuje da je sistem pun budžetskih menadžera koji izvore prihoda vide samo u budžetu ili džepovima građana. Sutra će Vlada zatražiti hitno stavljanje van snage ovakve odluke", napisao je Konaković.

U skladu s premijerovim obećanjem, Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici zatražila od menadžmenta KJP "ZOI '84" da odmah stavi van snage Odluku o povećanju cijena ski-karata za skijaške centre Bjelašnica i Igman.

Od upravljačkih struktura ovog preduzeća zatraženo je hitno dostavljanje pismene informacije o procjenama na temelju kojih su donijeli sporno povećanje cijena ski-karata sa konkretno navedenim troškovima i prihodima.

Vlada je zatražila dostavljanje plana aktivnosti ovog preduzeća vezanog za proširenje usluga u pomenutim skijaškim centrima, kao i informacije sa preciznim iznosima novca koje je KJP ZOI '84 uložio iz sopstvenih sredstava u razvoj infrastrukture na Bjelašnici.

Zbog značajnog ulaganja budžetskog novca u razvoj infrastrukture na Bjelašnici, a koji je prije svega novac građana Kantona Sarajevo, Vlada smatra da bi se trebale razmotriti sve mogućnosti koje bi dovele do eventualnog smanjenja cijena skijaških karata za predstojeću zimsku sezonu, navodi se u saopćenju Vlade KS.

No, iz preduzeća "ZOI 84" stigao je hitar i žustar odgovor koji prenosimo u cjelini.

"Menadžment ZOI 84 je iznenanađen jučerašnjim istupom premijera Konakovića, a vezano za cjenovnik usluga za novu ski sezonu 2017-2018.

Izgleda da je premijer navikao da svoje ishitrene stavove iznosi javno, pa je Menadžment ZOI 84 primoran da odgovori na ovakav način. Prije tri dana smo imali iznenadnu posjetu premijera u sjedištu firme i tada smo, barem smo se tako nadali, upoznali premijera o novim cijenama za koje tada nije imao primjedbe.

Takođe smo informisali premijera o stanju duga firme koju je lično osnovao i bio odgovorno lice prema kojoj firma ZOI 84 potražuje značajna finansijska sredstva. Zato se i sa čuđenjem pitamo čemu ovakav nerazuman istup premijera.

Firma ZOI 84 ne želi da bude GRAS, želimo da kroz svoje poslovanje radimo i napokon počnemo dizati standard svojih uposlenika, njihovih porodica.Samo takvo poslovanje ima mogućnost opstanka, a ne poslovanje koje se zasniva na talasu javnosti koju možda kreira premijer iz samo njemu poznatih razloga.Menadžmentu bi bilo žao, ali se ne možemo oteti utisku da smo u nemilost premijera potpali onog momenta kada smo odbili konsultansku kuću koju je on preferirao i koja je imala enormno skuplju cijenu za izvođenje radova koji se sada privode kraju .Od tog momenta počinju razne smicalice koje prelaze granice zdravog razuma.

Znamo da premijer ima širi spektar svoga interesovanja za raznorazne nekretnine koje se nalaze u vlasništvu firme ZOI 84. Ne želimo da sumnjamo da ekipe koje bi prodavale imovinu ZOI 84 imaju bilo kakve konekcije sa premijerom ali smo zabrinuti da se to dešava i pokušavamo to spriječiti .Zato još jednom ponavljamo, samo ekonomski isplativa cijena daje mogućnost zdravog poslovanja i mogućnost daljnjeg razvoja firme.

Greške drugih kompanija su nam to pokazale .Predpostavljamo da će Vlada i Općine u KS imati programe kao i do sada, gdje će finansirati razne projekte i škole skijanja tako da će skijanje i boravak na planinama biti omogućen svima."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...