MOĆNA SVOJSTVA: 3 najjača prirodna antibiotika za koje vam ne treba recept


Plodovi prirode od pamtivijeka su se koristili za čuvanje zdravlja i liječenje raznih bolesti, a većina lijekova moderne medicina zasniva se upravo na korijenju, lišću, cvjetovima, plodovima i mineralima koji nas okružuju...

  • Zdravlje

  • 12. Nov. 2017  12. Nov. 2017

  • 0

Želite li na prirodan način pobijediti bolesti i ojačati imunitet pomoć potražite u ova tri najjača antibiotika:

ULJE ORIGANA

Ovo čarobno ulje dobija se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, na temelju brojnih istraživanja, ulje origana je moćan borac protiv infekcija za što je zaslužan sastojak pod nazivom carvacrol.

Vrlo mala doza ovog ulja posjeduje nevjerovatna antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.

Doziranje: 1 do 4 kapi tri puta dnevno nakapati u šoljicu čaja ili čašu soka.

BIJELI LUK

Volimo ga u jelima, volimo ga u prahu, volimo ga sirovog u salati. Bijeli luk je kralj povrća. Njegova snažna aroma i miris pretvaraju ga u savršen začin, no bijeli luk ima još puno moćnijih svojstava.

Snažan je, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade hemijski antibiotici.

Zahvaljujući glavnom sastojku, hlapljivom ulju sa alinom koji se rezanjem ili prešanjem razgrađuje u alicin, ima i antibiotičko djelovanje. Usporava rast bakterija, te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripe.

Doziranje: 2 do 4 češnja bijelog luka dnevno kao dodatak jelima ili u salati, a kome ne smeta miris i snažan ljuti okus može ga pojesti i sirovog.

ČILI PAPRIČICA

Cyanne papričica, poznatija pod nazivima, čili, ljuta ili crvena paprika važan je dio azijske povijesti kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Ovaj vrlo jednostavan začin ljutog, ali diskretnog okusa slaže se s mnogim jelima i desertima, a najčešće se koristi sušena ili u obliku praha.

Njihova moćna svojstva za zdravlje vrlo su široka, a u ajurvedi i kineskoj medicini cijenjeni su analgetik protiv bolova te učinkovito protuupalno i antibakterijsko sredstvo.

Doziranje: 1/2 kašičice dnevno kao dodatak jelu ili ga podijelite u dvije šoljice čaja ili soka.

(SB/Dnevnik.hr/Zadovoljna.hr)

loading...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...