ZDRAVI RUČAK ZA TANAK STRUK: Danas predlažemo toplo – hladnu salatu s puretinom

Bogato i ukusno jelo, sadrži dovoljno kalorija da vas zasiti, a ne udeblja

  • Gastro

  • 03. Dec. 2017  03. Dec. 2017

  • 0

Sastojci (za 4 osobe):

 

800 g purećeg filea

1 veća tikvica

1 crvena paprika

1 zelena paprika

200 g šampinjona

300 g sezonskih lisnatih salata

100 ml aceta balsamica

100 ml maslinovog ulja

sol i papar

50 g grana padano sira

 

Puretinu i povrće narežite na trakice, a šampinjone na pola. Na zagrijanu tavu stavite malo maslinovog ulja i pecite puretinu. Nakon nekoliko minuta dodajte narezano povrće i šampinjone, pa pecite još 5 - 10 minuta. Posolite i popaprite po želji. Maknite s vatre i servirajte na podlogu od lisnatih sezonskih salata koje ste začinili acetom balsamicom i maslinovim uljem. Na vrh naribajte grana padano sir.

Umjesto puretine možete koristiti piletinu, biftek, ramstek ili neko drugo meso.

 

Dobar tek!

 

(SB / Kiwi)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...