NAPRAVIŠ JEDNOM, TRAJE 10 DANA: Poklanjamo recept za super keksiće punjene pekmezom

Ovaj je recept idealan za ove predblagdanske dane, jer keksi mogu dugo stajati

  • Gastro

  • 06. Dec. 2017  06. Dec. 2017

  • 0

 

Sastojci

 

500 g glatkog brašna

200 g šećera

250 g margarina (još bolje maslaca)

1 prašak za pecivo

2 jaja

sok pola limuna

naribana limunova korica

 

Priprema

 

Pomiješati sve suhe sastojke, dodati maslac(margarin) sobne temperature narezan na listiće. Umijesiti ga u tijesto i usitniti maslac rukama. Nakon toga dodati jaja i umijesiti tijesto.

 

Tijesto ostaviti u hladnjaku najmanje pola sata.

 

Razdijeliti tijesto na nekoliko dijelova radi lakšeg valjanja i izrezivanja. Razvaljati na otprilike 3 mm debljine. Izrezati kalupom željeni oblik i staviti na papir za pečenje.  

Peći na 200 stupnjeva oko 7 minuta.  Kad su keksići ohlađeni, napunite ih pekmezom po želji, može i čokoladom.

 

Posluživanje

 

Poslužite uz kavu ili čaj.

 

(SB / Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...