TAJNA MEDITERANSKE KUHINJE: Poklanjamo recept za izvrsne punjene lignje

Dalmatinci znaju kako napraviti pravi specijalitet, ovo je jedan od njih i to za 6 osoba

  • Gastro

  • 07. Dec. 2017  07. Dec. 2017

  • 0

Sastojci

 

2 veće očisćene lignje

1 glavica sitno isječenog crnog luka

2 česnja bijelog luka

2 struka mladog luka

20 grama izmrvljenog kruha

2 fileta malih ribica iz konzerve

2 žlice maslinovog ulja

100 gr graška

1 oguljeni i sitno sjeckani paradajz

1 limun (rendana korica i žlica soka)

2 žlice octa

50 gr sjeckanih maslina

malo soli

malo papra

 

Priprema

 

Na malo ulja ispržiti luk, česnjak, mladi luk, grašak i sitno sjeckane krakove lignje.

 

Ispržiti usitnjeni kruh kao prezlu i dodati povrću.

 

Dodati sitno sječeni paradajz, sitno sječene masline, sitno sječene ribe, rendanu koru i žlicu limunovog soka.

 

Na kraju dodati dvije žlice octa i posoliti i pobiberiti.

 

Puniti lignje, zatvoriti kraj čačkalicom, i ispržiti na ulju sa svake strane.

 

Servirati isječene na 1.5 cm dužine.

 

Prijatno!

 

(SB)

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...