SIĐI DO RIJEKE, ILI DO RIBARNICE: Neka nedjelja bude u znaku punjenih pastrmki, a spremite ih na sljedeći način...

Kada su pastrmke gotove pažljivo ih izvaditi na zagrijan tanjir

  • Gastro

  • 10. Dec. 2017  

  • 1

SASTOJCI:

 

4 očišćene pastrmke od približno 300g

jedna glavica crvenog luka

70g putera

350g šampinjona

jedan limun (sok)

250ml bijelog vina

malo soli

150ml pavlake

jedna kašikica brašna

jedno žumance

malo bibera

začini po želji

 

PRIPREMA:

 

Očišćene i oprane pastrmke posušiti i posoliti. Sitno isjeckati crveni luk, pa ga staviti u posudu na puter da se malo prodinsta.

Pastrmke napuniti isjeckanim šampinjonima pa staviti na luk. Ako ima preostalih šampinjona staviti između ribe. Na to dodati bijelo vino i limunov sok.

 

Poklopiti i dinstati na laganoj vatri oko 15-20 minuta.

Kada su pastrmke gotove pažljivo ih izvaditi na zagrijan tanjir. Promiješati pavlaku sa malo brašna, dodati žumance i umiješati u saft u kojem se dinstala pastrmka.

Na vrlo laganoj vatri nakratko prokuhati, dodati biber i začine po želji. Prethodno dinstanu ribu preliti sa ovim sosom.

 

Prijatno!;)

 

(Bosanski kuhar/Slobodna Bosna)

 

 

 

 

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...