BRZ, LAGAN, UKUSAN, JEFTIN: Napravite jaffa kolač prema našem receptu i oduševite ukućane

Idealna slastica uz vruć čaj u hladnim zimskim večerima

  • Gastro

  • 11. Dec. 2017  11. Dec. 2017

  • 3

Sastojci

 

Kora

 

2 jaja

12 kašika šećera

12 kašika mlijeka

12 kašika ulja

12 kašika brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

 

Fil

 

100ml vode

1 smrznuta narandža

2 narandže (za sok)

3 kašike džema od kajsije

 

Preljev

100g čokolade za kuhanje

2 kašike ulja

 

Priprema

 

Pomiješati sve sastojke namijenjene za koru (jaja, šećer, mlijeko, ulje, brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer). Sve pomiješati, pa ispeći. 

 

Kada se kora ispeče, presjeći vodoravno, tako da se dobiju dvije kore. Jednu vratiti u pleh, a drugu izlomiti na komadiće koje stavimo u veću posudu.

 

U posudu s komadićima dodati 100ml vode, narendanu smrznutu narandžu, malo soka od narandže i džem po izboru. Sve to izmiješati i sjediniti.

 

Koru koja je ostala u plehu, isprskati sokom od narandže. Bitno je da se kora skvasi.

 

Smjesu iz posude sipati na cijelu koru i oblikovati kolač.

Istopiti čokoladu i preliti cijeli kolač.

 

Posluživanje

 

Poslužiti nakon što se rashladi.

 

Prijatno!

 

(SB / Coolinarka)

 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...