NEOKRUNJENI CAR ZIMSKE TRPEZE: Napravite zapečeni grah prema našem receptu

Sočno jelo puno pikantnih sastojaka upotpunjenih ljutim ajvarom, gotovo je za pola sata. Donosimo recept za 4 osobe

  • Gastro

  • 16. Dec. 2017  16. Dec. 2017

  • 0

Sastojci

 

1 limenka bijelog graha

250 g luka

2 češnja češnjaka

50 ml ulja

1 žličica dimljene paprike

nekoliko listića metvice

1 žlica peršina

1 crvena paprika

1 žuta paprika

100 ml passate

1 žlica ajvara ljutog

 

Priprema

 

Na zagrijanom ulju svijetlo popržite nasjeckani luk, dodajte na rezance narezane paprike, protisnuti češnjak, promiješajte i kratko ispecite da povrće malo omekša.

 

Dodajte dimljenu papriku, passatu, grah i ajvar. Promiješajte, zalijte s toliko vode da jedva pokrije sadržaj i kratko prokuhajte samo da se sastojci povežu.

 

Tako pripremljeni grah prebacite u vatrostalnu posudu ili posudu za pečenje, pospite metvicom i zapecite na 200 °C oko 15 minuta.

Posluživanje

 

Zapečeni grah pospite nasjeckanim peršinom i poslužite kao samostalno jelo ili kao prilog uz kobasice ili pečena mesa.

 

(SB / Coolinarka)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...