TRIBINA U ZENICI: Fuad Kasumović i Nezavisni blok večeras predstavljaju čovjeka koji je tražio povlačenje tužbe BiH protiv Srbije

Skup se najavljuje sloganom: „Pokrenuli smo Zenicu, pokrenimo i izgradimo evropsku BiH“

  • Mini market

  • 20. Dec. 2017  20. Dec. 2017

„Poslanik Demokratske patriotske stranke (DPS) u parlamentu Republike Srpske (RS) Darko Jotanović izjavio je danas da ta stranka traži od Predsjedništva BiH da pokrene raspravu o tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore (SCG) pred Međunarodnim sudom pravde za agresiju i genocid.

'Takođe smatramo da rasprava o tužbi treba da bude pokrenuta i u Parlamentarnoj skupštini BiH', kazao je Jotanović na konferenciji za novinare, navodeći da je za DPS tužba BiH protiv SCG nelegalna i nelegitimna.

On je kazao da ne postoji pisani trag odluke ratnog Predsjedništva Republike BiH iz 1993. godine da se pokrene tuzba BiH protiv tadašnje Jugoslavije za agresiju i genocid“, objavile su banjalučke Nezavisne novine prije 14 godina.

A onda... Isti taj Darko Jotanović večeras, u 19 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, gostuje na tribini Nezavisnog bloka, čiji je jedan od osnivača Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice. Skup se najavljuje sloganom: „Pokrenuli smo Zenicu, pokrenimo i izgradimo evropsku BiH.“

A kako je Fuad Kasumović „pokrenuo“ Zenicu vidi se po tome što nema niti jedne investicije, dok lokalna preduzeća proizvodnju premještaju iz Zenice u okolne gradove.

Žali Bože pa je u čitavu priču uvukao Raziju Mujanović, našu najbolju sportistkinju svih vremena, koja, nažalost, ni ne zna ko je Darko Jotanović.

(S.B.)

loading...

Vezane vijesti

trenutak ...