DANAS SE U KUHINJI NAPRAVITE ENGLEZI: Poklanjamo recept za pravu englesku juhu

U Engleskoj kuhinji ova je juha jedna vrsta rituala, a kako i ne bi bila…

  • Gastro

  • 21. Dec. 2017  21. Dec. 2017

  • 1

Sastojci

 

1/2 kg rajčice

2 glavice luka

2 - 3 češnja češnjaka

600 ml pilećeg temeljca

1 lovorov list

list peršina i celera

maslinovo ulje, sol, papar

 

Priprema

 

Zagrijte pećnicu na 200 C. Luk i rajčicu raspolovite. Poredajte povrće s lovorovim listom po tepsiji, začinite po želji, pospite sa malo maslinovog ulja i pecite oko 40 minuta.

 

Pečeno povrće izblendajte uz dodatak pilećeg temeljca. Dodajte sitno isjeckani list peršina i celera. Ključalu juhu servirajte uz dodatak kiselog vrhnja.

 

Posluživanje

U Engleskoj se ova juha jede skoro svaki dan za ručak kada su djeca na raspustu, uz tost sa puterom i Brie sirom.

 

 

(SB / Coolinarka)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...